به گزارش بهداشت نیوز به نقل از بهپو، اینکه با شرایط نرمال خود آشنا شوید کار بسیار خوبی است. وقتی بدانید شما در حالت عادی در چه وضعیتی است، تغییرات بعدی را حس خواهید کرد. در این صورت می توانید با مشاهده برآمدگی، تغییرات پوستی یا بروز ترشحات، متوجه تفاوت ها شوید و به پزشک مراجعه کنید.

 

اما اینکه آیا باید خودتان سینه هایتان را مورد آزمایش قرار دهید یا نه؟ سوالی است که محققان به آن پاسخ منفی می دهند. از دیدگاه محققان نیازی به «خودآزمایی » نیست. اما اگر می خواهید بدانید این کار برای شما خوب است یا نه، بهتر است با پزشک خود م کنید.

 

خودآزمایی چیست؟

خودآزمایی راهی است که در آن فرد متوجه تغییراتی از جمله برآمدگی یا ضخیم شدن بافت سینه می شود. در خودآزمایی ، شخص خودش هر دو سینه اش را نگاه و بررسی می کند و اگر متوجه چیز غیر معمولی شود، به پزشک مراجعه می کند. در بسیاری از موارد، این تغییرات «سرطان » نیستند، اما برای اطمینان حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

 

خودآزمایی چگونه انجام می شود؟

اگر تصمیم به انجام این کار دارید، این مراحل را دنبال کنید

خودآزمایی در آیینه:

     1- در مقابل آینه بزرگی که بتوانید از کمر به بالایتان را ببینید بایستید. به های خود نگاه کنید. اگر اندازه یا شکل آن ها برابر نیست، هیچ اشکالی ندارد! بیشتر ن های یک شکلی ندارند. دستتان را در کنار بدنتان آویزان کنید و به دنبال هر تغییری در اندازه، شکل، وضعیت یا پوست باشید. این تغییرات می تواند شامل بیرون زدگی، فرورفتگی، زخم یا کم رنگ شدن پوست باشد.

    2- نوک –نیپل- خود را بررسی کنید و به دنبال زخم، کندگی پوست یا تغییر در رنگ پوست آن باشید.

    3- دست های خود را روی لگنتان قرار دهید و به پایین فشار دهید تا ماهیچه های قفسه سینه که زیر قرار دارند سفت شوند. به پهلو ها بچرخید تا بتوانید بخش خارجی سینه خود را نگاه کنید.

    4- سپس روبروی آینه بایستید و به جلو خم شوید. شانه ها و آرنج خود را به جلو بچرخانید تا ماهیچه های قفسه سینه تان را سفت کنید. سینه هایتان به حالت افتاده خواهند شد. هر تغییری که شکل یا مرزبندی آن ها را غیر عادی می کند را بررسی کنید.

    5- دست های خود را پشت سرتان قلاب کنید و به جلو فشار دهید. باز هم به پهلو ها بچرخید و قسمت های خارجی سینه خود را بررسی کنید. به خاطر داشته باشید که مرز زیر را هم بررسی کنید. ممکن است لازم باشد سینه های خود را با دستانتان بالا ببرید تا بتوانید زیر آن را لمس کنید.

    6- نوک خود را بررسی کنید که ترشحاتی از آن خارج می شود یا خیر. انگشت شست و اشاره خود را روی بافت اطراف نیپل قرار دهید و فشار دهید، همزمان به سمت نیپل بیایید تا هر ترشحی در صورت وجود، بیرون بیاید و دیده شود. همین کار را روی دیگر هم انجام دهید.

 

خودآزمایی در حمام:

    1- وقتی به دستتان آب و صابون می زنید، حالت لغزنده آن کمک خوبی می کند که هایتان را بررسی کنید. هرگونه برآمدگی و ضخامت بافت روی سینه یا زیر بغل باید توجه تان را جلب کند. دست چپ خود را روی لگنتان قرار دهید و با دست راست زیر بغل خود را لمس کنید. همین کار را در طرف دیگر تکرار کنید.

    2- هر دو طرفتان را کامل بررسی کنید و حواستان به برآمدگی ها و ضخیم شدگی بافت در بالا و پایین ترقوه باشد.

    3- با دست های صابونی تان یک دست را پشت سر خود ببرید تا بافت باز شود. با نوک انگشت دست دیگر به آرامی سینه را فشار دهید. یک الگوی زیگزاگی را دنبال کنید و از خط زیر سینه تا استخوان ترقوه را بالا و پایین بررسی کنید. این الگو را ادامه دهید تا کل را بررسی کنید. این کار را در طرف دیگر تکرار کنید.

 

خودآزمایی در حالت دراز کش:

    1- دراز بکشید و یک بالش کوچک یا حوله لوله شده زیر شانه راست خود قرار دهید. دست راست خود را زیر سرتان بگذارید. دست چپ خود را در قسمت فوقانی سینه راستتان قرار دهید. انگشتانتان را به هم بچسبانید و دستتان را صاف نگه دارید. می توانید کمی لوسیون بدن به سینه هایتان بزنید تا لغزاندن دست روی آن ها راحت تر باشد.

     2- تصور کنید تان شبیه صفحه ساعت است. از ساعت 12 شروع کنید و به سمت ساعت 1 حرکت کنید. حرکاتتان دایره وار و شعاعی باشد. تمام این ناحیه را به صورت شعاعی بررسی کنید تا به نیپل نزدیک شوید. سپس بخش بعدی را آغاز کنید و تا جایی این کار را انجام دهید که تمام سینه مورد بررسی قرار گرفته باشد. بخش بالایی سینه که به زیر بغل می رسد را فراموش نکنید.

     3- انگشتان خود را به صورت صاف و مستقیم روی نوک قرار دهید. زیر نیپل را احساس کنید و بررسی کنید که آیا دچار تغییراتی شده است یا نه. به آرامی نوک را به سمت داخل فشار دهید. نیپل باید به راحتی داخل برود.

    4- این مراحل را روی سینه دیگرتان تکرار کنید. فراموش نکنید که قسمت فوقانی بیرونی سینه، نزدیکترین محل به زیر بغل، بررسی شود.

 

اگر یک توده پیدا کردم چه کار باید بکنم؟

 نگران نباشید. یک توده می تواند معانی زیادی به جز سرطان داشته باشد، اما اگر متوجه تغییرات زیر شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های بیشتری روی سینه شما انجام شود:

• ناحیه ای از سینه تان که با همان ناحیه در سینه دیگرتان متفاوت است

• یک توده یا ضخیم شدگی بافت در داخل یا نزدیکی سینه یا زیر بغل که تا زمان عادت ماهانه سر جایش بماند

• تغییر در اندازه، شکل یا مرزبندی سینه

• توده یا برآمدگی

• رنگ پریدگی یا رگه دار شدن پوست

• احساس بروز تغییرات به هنگام لمس یا در ظاهر پوست سینه یا نوک – پرتقالی شدن، فرورفتگی، پوسته ریزی، التهاب و چروکیدگی بخشی از پوست

• ترشح مایع خون آلود یا شفاف از نوک

• قرمزی پوست سینه یا نوک


فرانیوز   ,سینه , ,بررسی ,دهید ,های ,خود را ,    ,بررسی کنید ,کنید و ,قرار دهیدمنبع

۵ میوه تابستانی که بدنتان را پاکسازی می‌کند

گوگل، فیس بوک، اپل و آمازون به کنگره آمریکا می روند

کوالکام از تراشه 215 برای اسمارت‌فون‌های رده پایین رونمایی کرد

بازار اجاره مسکن چگونه تعدیل می شود؟

چالش های «رونق تولید» در حوزه فناوری اطلاعات اعلام شد

علت آلودگی هوای تهران

به این دلایل سلامتی تا آنجا که می‌توانید هوایی سفر نروید

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

عکس کده - سایت تفریحی سرگرمی کفش ایمنی جم موزیک کرمانجی|آهنگ کرمانجی|دانلود آهنگ کرمانجی|موزیک جدید کرمانجی|گلچین آهنگ های کرمانجی بهمن کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. لاستیک ران فلت ارزان فروشگاه اینترنتی تخفیف باربری نمایندگی فروش لوازم یدکی لودر 400 تری دی پانل